Nederlandse vertegenwoordigingen in, Zuid-Afrika

Paspoort aanvragen

Woont u als Nederlander in het buitenland? Dan kunt u een paspoort aanvragen op de ambassade in uw land. Bezoekt u Nederland? Dan kunt u uw paspoort ook aanvragen bij een aantal grensgemeenten en op Schiphol. Selecteer of u voor de eerste keer een Nederlands paspoort aanvraagt of een Nederlands paspoort wilt verlengen.

Paspoort verlengen

Een paspoort wordt niet 'verlengd', maar vernieuwd. In de praktijk worden deze termen vaak door elkaar gebruikt en wordt hetzelfde bedoeld.

Ouder dan 18 jaar

Bent u Nederlander, 18 jaar of ouder en heeft u een (verlopen) Nederlands paspoort of heeft u eerder in het paspoort van 1 van uw ouders bijgeschreven gestaan? Dan kunt u uw Nederlandse paspoort verlengen.

Jonger dan 18

Is uw kind Nederlander, jonger dan 18 jaar en heeft het een (verlopen) Nederlands paspoort of heeft het eerder in het paspoort van 1 van zijn ouders bijgeschreven gestaan? Dan kunt u een nieuw Nederlands paspoort aanvragen voor uw kind.

Voor het eerst een Nederlands paspoort aanvragen

Ouder dan 18 jaar

Bent u Nederlander, 18 jaar of ouder en heeft u niet eerder een Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart gehad? Stond u ook niet bijgeschreven in een Nederlands paspoort van 1 van uw ouders? Dan kunt u een Nederlands paspoort aanvragen.

Jonger dan 18

Is uw kind Nederlander en jonger dan 18 jaar? En heeft het niet eerder een Nederlands paspoort of een Nederlandse identiteitskaart gehad? Staat het ook niet bijgeschreven in een Nederlands paspoort van 1 van de ouders? Dan kunt u een paspoort aanvragen voor uw kind.

Dubbele nationaliteit

Wilt u een Nederlands paspoort aanvragen en heeft u ook nog een andere nationaliteit? Houd er dan rekening mee dat het alleen in een bepaald aantal gevallen mogelijk is om een dubbele nationaliteit te hebben. Kijk voor meer informatie op de pagina Dubbele nationaliteit.

Biometrie

Voor het aanvragen van een paspoort moet u langskomen op een van onze kantoren om uw identiteit vast te stellen. Ook worden er vingerafdrukken opgenomen. Kijk voor meer informatie op de webpagina Biometrie: gezichtsopnamen en vingerafdrukken.