Nederlandse vertegenwoordigingen in, Zuid-Afrika

Nieuws

1 t/m 10 van 119

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Tweede kamerverkiezing – inleveren stembiljet

De Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Pretoria zal geopend zijn voor het inleveren van uw stembiljet op 15 maart 2017 van 7:30AM tot 15:00PM. Direct na 15.00 uur wordt begonnen met het tellen van de stemmen. Het briefstembureau wordt gesloten nadat de gemeente Den Haag aan de voorzitter van het briefstembureau heeft bevestigd dat alle processen-verbaal (van vooropening en van telling) in goede orde zijn ontvangen. Het proces van stemmen ontvangen en tellen is voor het publiek toegankelijk.

2 Koningsdag 2017

3 Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen

De Uitkeringsregeling Backpay is op 24 december 2015 gepubliceerd in de Staatscourant. De termijn voor het indienen van aanvragen is verlengd tot 1 januari 2018. Vragen over deze regeling kunt u richten aan de afdeling Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen. Een aanvraagformulier, informatiefolder en een folder over het vastgestelde beleid vindt u onderaan in dit nieuwsbericht.

4 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

5 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

6 Nederland: uw partner in de watersector

Zuid-Afrika heeft momenteel te maken met een aantal van de grootste uitdagingen in de watersector in haar geschiedenis. Het probleem in de watersector heeft echter meer impact: ook de agricultuur- en energiesector krijgen te maken met nieuwe uitdagingen.

7 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd.

8 Referendum Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraine

Stemmen voor het raadgevend referendum over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne kan op 6 april 2016 tot 15.00 uur op de Nederlandse Ambassade te Pretoria.

9 KONINGSDAG 2016

De Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Zuid-Afrika, Marisa Gerards, nodigt alle Nederlanders in Zuid-Afrika van harte uit voor de viering van Koningsdag 2016 in Pretoria op zaterdag 23 april 2016.

10 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.